Kipster zet de eerste stap richting een keten in het buitenland. Afgelopen vrijdag (14 oktober) nam de onderneming haar eerste kippenboerderij in de Verenigde Staten in gebruik. Vanaf december zijn eieren en kippenvlees van het merk te koop bij het Amerikaanse Kroger.
"De stap richting Amerika kwam toevallig op Kipsters pad", vertelt medeoprichter Ruud Zanders. In september 2017 opende Kipster zijn eerste boerderij in Oirlo. Toen de eerste eieren nog geen maand in schappen van de Lidl lagen, kreeg Zanders een telefoontje van Kroger en. De grootste supermarkt van de VS bleek geïnteresseerd in Kipsters manier van werken en wilde Kipster helpen toetreden tot de Amerikaanse markt.
Vrijdag was het zo ver. Die dag opende het bedrijf de eerste Kipster-stal in de VS. Voor het einde van juni openen nog drie nieuwe stallen die parallel aan deze eerste Kipster gebouwd worden.
Niet biologisch
Op de Amerikaanse markt staat milieuvriendelijke voeding haast gelijk aan biologische productie. "Kipstereieren zijn niet biologisch en dat is een bewuste keuze", vertelt oprichter Ruud Zanders. Biologische kippen mogen alleen biologisch voer eten. Omdat Kipster de kippen vanuit de menselijke reststroom voert, is dit onmogelijk.
Volgens de oprichter is dit geen probleem. "Ook in Nederland was biologisch de standaard voor milieu- en diervriendelijke producten. Omdat we ons verhaal goed hebben verteld, is Kipster een succes geworden." Zanders verwacht dat dezelfde strategie ook op de Amerikaanse markt zijn vruchten afwerpt.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.