Unilever investeert in technologie voor zogenoemde koevrije melk. De nieuwe veganistische zuivel zal binnen de ijsafdeling van het bedrijf worden gebruikt.
Het nieuwe type koevrije 'melk' wordt gemaakt door middel van fermentatie. Met dit proces worden de eigenschappen van traditionele melk op een cellulair niveau nagemaakt. Over ongeveer een jaar moet het eerste product dat met de nieuwe proteïne gemaakt wordt op de markt zijn.
Unilever biedt inmiddels veganistisch ijs aan van de merken Magnum, Cornetto en Ben & Jerry's. Tot nu toe worden al deze producten gemaakt van amandelmelk. Een nadeel van deze technologie is dat het de producten een andere structuur geeft. Het nieuwe fermentatieproces moet ervoor zorgen dat de veganistische producten meer op hun reguliere variant gaan lijken.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.