Shutterstock

Nieuws Veganistisch ijs

Unilever experimenteert met koevrije melk

23 November 2022 - Matthijs Bremer

Unilever investeert in technologie voor zogenoemde koevrije melk. De nieuwe veganistische zuivel zal binnen de ijsafdeling van het bedrijf worden gebruikt.

Het nieuwe type koevrije 'melk' wordt gemaakt door middel van fermentatie. Met dit proces worden de eigenschappen van traditionele melk op een cellulair niveau nagemaakt. Over ongeveer een jaar moet het eerste product dat met de nieuwe proteïne gemaakt wordt op de markt zijn.

Unilever biedt inmiddels veganistisch ijs aan van de merken Magnum, Cornetto en Ben & Jerry's. Tot nu toe worden al deze producten gemaakt van amandelmelk. Een nadeel van deze technologie is dat het de producten een andere structuur geeft. Het nieuwe fermentatieproces moet ervoor zorgen dat de veganistische producten meer op hun reguliere variant gaan lijken.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Nieuws Vlees & Eiwit

Verkoop vleesvervangers in foodservice verdubbelt

Achtergrond Vlees & Eiwit

Frisdranktaks raakt afzet zuivelalternatieven beperkt

Achtergrond Vlees & Eiwit

Investeerders plantaardige markt zijn voorzichtiger

Achtergrond Ondernemen

Precisiefermentatie belofte bij zuivelalternatieven

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden