Shutterstock

Nieuws grondstoffen

Nestlé en Cargill maken mest van cacaoresten

14 September 2023 - Max van der Heijden

Nestlé en Cargill werken samen om cacaodoppen te veranderen in koolstofarme mest. Dit doen ze samen met het Ierse CCm Technologies. Cargill levert de doppen, CCm maakt er mest van en die wordt gebruikt op twee boerderijen in Ierland en het Verenigd Koninkrijk die Nestlé-leverancier zijn.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Cacaodoppen zijn een restproduct van cacao. Ze dienden vroeger vooral als diervoeding op de plantage, maar worden de laatste jaren steeds vaker ingezet als bodembedekker. Nu is het CCm dus gelukt om er mest van te maken.

De komende twee jaar worden de effecten van de nieuwe mest op gewasproductie, uitstoot van broeikasgassen en bodemgezondheid geëvalueerd. Als de test een succes is kan zo'n 7.000 ton mest geproduceerd worden. Genoeg om circa een kwart van alle Nestlé-boeren in het Verenigd Koninkrijk te voorzien van mest.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden