Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Global Dairy Trade krabbelt op na oorwassing

17 Juli 2024 - Wouter Baan

De handelsprijzen op de Global Dairy Trade zijn gisteren licht opgekrabbeld, nadat de prijzen tijdens de eerste veilingsessie in juli keihard onderuit gingen. Het verhandeld volume laat wel een lichte daling zien.

Lees Foodbusiness 30 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 30 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een gemiddelde prijsstijging van 0,4% spat de euforie er nog niet vanaf, maar het algehele beeld kleurt in elk geval weer positief. Dit is grotendeels ingegeven door Cheddar die met maar liefst 6,2% stijgt tot $4.217 per ton. Daarmee is het verlies van de vorige veiling weer geheel goedgemaakt. Van de andere kazen laat mozzarella een lichte daling zien.

Melkpoeder omlaag, boter omhoog
Ook de melkpoeders staan beide onder druk. De prijs van het september-contract voor mager product daalt zelfs tot onder $2.500 per ton. Het oktober-contract ligt wel nipt boven deze grens. Ook volle melkpoeder daalt, met 1,6% tot $3.142 per ton. Dit is het laagste niveau sinds december vorig jaar. De dalingen wijzen erop dat de Chinese vraag aanhoudend zwak is, zoals dat al maanden lang het geval is.

De boterprijs laat met 0,8% een lichte stijging zien tot $6.606 per ton. AMF stijgt met 4% tot $6.764 per ton en stijgt daarmee weer boven de boterprijs uit.

Volume wat lager
In algemene zin kan gesteld worden dat de vraag naar zuivel zwak is. Dit komt ook tot uiting in het verhandelde volume dat terugzakt tot 22.954 ton. Dit kan er op duiden dat de vraag naar zuivel tijdens de zomerzwakte was lager is, mede vanwege de vakanties.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden