Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Global Dairy Trade hoger door vol poeder en cheddar

Dinsdag 18:00 uur - Klaas van der Horst

Volle melkpoeder en Cheddar hebben hogere prijzen opgeleverd op de GDT-veiling van 1 oktober. Boter en mozzarella moesten juist een veer laten, maar dat laatste voorkwam niet dat ook de index weer steeg.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gemiddelde prijs van het verkochte product op de GDT-veiling ging met 1,2% omhoog. Dit resultaat was steviger dan verwacht, al leverde ook boter weer in op deze veiling.

Volle melkpoeder, nog altijd het grootste product op de GDT, presteerde beter dan verwacht, magere melkpoeder verraste niet met een daling. De daling van de boter- en boterolieprijzen was ook geen verrassing, maar het tempo waarin de Europese boterprijs op de veiling daalde was dat wel.
De sterke daling van de mozzarellaprijs verraste ook. Tot nog toe kwam dit (Europese) product goed mee met de rest van de kaasmarkt. Cheddar is daarentegen een product met de laatste weken gestaag oplopende prijzen. Niet alleen in Europa, maar ook in Nieuw-Zeeland.

Het verhandelde volume was deze keer nog maar licht hoger dan op de vorige veiling. De productie in Nieuw-Zeeland is nagenoeg weer op volle kracht. In juli en augustus was er een seizoensmatig bepaald dieptepunt. Dat heeft de Nieuw-Zeelandse veehouderij snel achter zich gelaten. Het nieuwe productieseizoen is dit jaar met snel stijgende volumes opgepakt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden