Kiremko introduceert binnenkort een nieuwe friteuse voor de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten: de Corda Invicta. Dat maakt het bedrijf bekend. De nieuwe friteuse gebruikt minder olie en heeft een lagere fabrieksvoetafdruk. Zo wordt volgens de producent van aardappelverwerkingsapparatuur ingespeeld op de toekomst.
Marktleider Kiremko presenteert een nieuwe friteuse, de Corda Invicta, geschikt voor het bakken van (gecoate) frites en aardappelspecialiteiten. Aan de lancering ging twee jaar van onderzoek, testen en advies inwinnen vooraf. "Met een tot 30% lager oliegehalte, een 15% kleine fabrieksvoetafdruk, een hygiënisch ontwerp en het onderhoudsarme riem- en pompsysteem spelen we in op de toekomst. De focus ligt daarbij op duurzaamheid", schrijft de producent van aardappelverwerkingsapparatuur in een persbericht.
"Klanten, markten, producten, consumenten. Ze veranderen allemaal. Verandering is een constante drijfveer voor innovatie. Het is daarom geen wonder dat de klant een leidende rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling en het ontwerp van de Corda Invicta", zo schrijft Andy Gowing, de directeur van Kiremko.
De nieuwe friteuse wordt deze zomer aan de eerste 'launching customers' gepresenteerd. In 2022 komt het globaal beschikbaar.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.