Shutterstock

Nieuws Kiremko

Kiremko focust met nieuwe friteuse op toekomst

26 Juli 2021 - Kimberly Bakker

Kiremko introduceert binnenkort een nieuwe friteuse voor de productie van frites en andere aardappelspecialiteiten: de Corda Invicta. Dat maakt het bedrijf bekend. De nieuwe friteuse gebruikt minder olie en heeft een lagere fabrieksvoetafdruk. Zo wordt volgens de producent van aardappelverwerkingsapparatuur ingespeeld op de toekomst.

Marktleider Kiremko presenteert een nieuwe friteuse, de Corda Invicta, geschikt voor het bakken van (gecoate) frites en aardappelspecialiteiten. Aan de lancering ging twee jaar van onderzoek, testen en advies inwinnen vooraf. "Met een tot 30% lager oliegehalte, een 15% kleine fabrieksvoetafdruk, een hygiënisch ontwerp en het onderhoudsarme riem- en pompsysteem spelen we in op de toekomst. De focus ligt daarbij op duurzaamheid", schrijft de producent van aardappelverwerkingsapparatuur in een persbericht.   

"Klanten, markten, producten, consumenten. Ze veranderen allemaal. Verandering is een constante drijfveer voor innovatie. Het is daarom geen wonder dat de klant een leidende rol heeft gespeeld bij de ontwikkeling en het ontwerp van de Corda Invicta", zo schrijft Andy Gowing, de directeur van Kiremko.

De nieuwe friteuse wordt deze zomer aan de eerste 'launching customers' gepresenteerd. In 2022 komt het globaal beschikbaar.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden