Shutterstock

Nieuws Ondernemen

Pali Group stapt uit het varkensvlees

21 Augustus 2024 - Wouter Baan

Paridaans en Liebregts, kortweg Pali Group, heeft de uitbeenlocatie in Oss verkocht. Per september stopt het bedrijf zodoende met de varkensvleesactiviteiten. De handel in levende varkens en biggen gaat wel door. 

Pali verkocht eerder al de slachtactiviteiten in Geldrop aan Compaxo. In de nieuwe constructie werden de slachtactiviteiten overgeplaatst naar Zevenaar en bleef het uitbenen deels bij Pali Meat in Oss plaatsvinden.

De motivatie van Pali Group om nu ook te stoppen met het uitbenen van varkens heeft bedrijfseconomische redenen. Naar eigen zeggen is groei nodig om te blijven verbeteren en de kosten te beheersen, om zodoende de juiste marktprijs te kunnen bieden. Voor het personeel is een oplossing gevonden, zodat gedwongen ontslagen niet nodig zijn. 

Een woordvoerder van Pali Group geeft desgevraagd aan dat de locatie in Oss is verkocht aan Hems vlees B.V. die al in deze Brabantse plaats actief is. Verder benadrukt Pali Group dat ze niet uit de levende varkenshandel stapt en voornemens is haar marktpositie te versterken. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden