Vion Food Group

Nieuws Varkens

190 banen verdwijnen bij Vion in Nederland

23 Augustus 2024 - Wouter Baan

Bij vleesverwerker Vion verdwijnen in Nederland 190 banen, waarvan 45 gedwongen ontslagen. Niet alleen op de hoofdvestigingen Boxtel maar volgens vakbond CNV ook op de andere vestigingen. Intussen hebben CNV en FNV zich teruggetrokken uit de gesprekken, omdat Vion niet bereid is mee te werken aan de sociaal plan.

De aangekondigde ontslagen zijn opvallend. Vion gaf in mei nog aan zich niet te herkennen in de geluiden dat er ook in Nederland gereorganiseerd zou worden. Nu blijkt wel degelijk dat er 190 banen gaan verdwijnen, waarvan 45 een gedwongen ontslag zijn. Dit laat een woordvoerder van CNV weten. Vion zelf was vrijdagochtend niet bereikbaar voor een reactie. In totaal telft Vion zo'n 12.000 fte's. 

De werknemers in kwestie zouden deze week te horen gekregen hebben dat hun dienstverband eindigt. Het betreft met name ondersteunende functies, verdeeld over alle vestigingen van Vion, inclusief het hoofdkantoor in Boxtel. De vakbonden hebben de gesprekken met Vion intussen gestaakt, omdat de vleesverwerker niet bereid is om mee te werken aan een sociaal plan. 

Dat er ontslagen vallen, komt niet uit de lucht vallen. Vion zit in financieel zwaar weer en moest vorig jaar een verlies van meer dan €100 miljoen incasseren. De publicatie van de jaarcijfers over 2023 is uitgesteld tot september. Dan geeft Vion ook een update van het aangekondigde vertrekt uit Duitsland. Begin deze week werd bekend dat Vion een koper heeft gevonden voor twee van de in totaal elf vestigingen. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.

Nieuws Bedrijven

Vion vervangt CEO voor uitvoering nieuwe strategie

Nieuws Bedrijven

Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees

Nieuws Varkens

Vion verkoopt twee locaties in Zuid-Duitsland

Analyse Bedrijven

Hoe lost vleesconcern Vion de hoofdpijndossiers op?

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden