Vion Food Group

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion draagt Belgische runderslachterij over

Vrijdag 15:15 uur - Matthijs Bremer

Vion meldt dat het bedrijf zijn slachtactiviteiten van de Belgische runderslachterij in Zottegem per 2025 overdraagt aan het Belgische Cadus, de aandeelhouder van Euro Meat Group. 

Vion noemt de locatie op hun website één van de modernste runderslachthuizen in Europa. De faciliteiten in de locatie dateren uit 2013 en in 2021 nam Vion de locatie over. Wekelijks worden op de locatie 2.500 runderen geslacht.

Eerder dit jaar kondigde het bedrijf aan zich volledig terug te trekken van de Duitse markt. In september sloot het bedrijf een deal over de verkoop van de rundveeactiviteiten met Tönnies. Vion benadrukt "onverminderd en op lange termijn actief te blijven op de Belgische markt."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Matthijs Bremer

Voor Foodbusiness covert Matthijs Bremer de vleesmarkt. Daarnaast volgt hij de eiwittransitie op de voet en schrijft hij wekelijks over de ontwikkelingen op de energiemarkten.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox

Analyse Vlees & Eiwit

Ploeterend Vion steeds meer in de tang bij banken

Nieuws Vlees & Eiwit

Opnieuw dieprode cijfers bij vleesverwerker Vion

Analyse Vlees & Eiwitten

'Nieuwe' CEO Vion staat voor flinke uitdagingen

Nieuws Bedrijven

Vion vervangt CEO voor uitvoering nieuwe strategie

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden