Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Rundvleesmarkt Argentinië aan vooravond van herstel

Vandaag 10:00 uur - Matthijs Bremer

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) heeft zijn verwachtingen voor de Argentijnse rundvleesexport van 2025 naar boven bijgesteld. De prognose van het ministerie is dat het Zuid-Amerikaanse land 860.000 ton zal exporteren, 5% meer dan in 2024.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Volgens het USDA zijn exporteurs bijzonder optimistisch. Het departement stelt vast dat de markt verwacht dat de export de komende jaren tot 1 miljoen ton per jaar toeneemt. De grotere export gaat samen met een stijging van de vleesproductie. In totaal produceert het land 3,18 miljoen ton rundvlees, zo blijkt uit de prognose van het USDA. Dat is een stijging van 2% ten opzichte van het jaar ervoor. De hogere vleesproductie staat in direct verband met een hoger slachtcijfer. Het gemiddelde slachtgewicht van de runderen nam niet toe.

Het USDA verwacht dat de prijzen van vee zullen stijgen. Dat heeft volgens het ministerie vooral te maken met een herstel van de Argentijnse economie. Door de sterkere economie zal daarnaast ook de binnenlandse vraag toenemen. Door de economische crisis staat de Argentijnse rundvleesconsumptie in het land op het laagste punt ooit gemeten. In 2025 draait deze trend en neemt de rundvleesconsumptie met 1,5% toe, zo verwacht het USDA. Door de hogere prijzen verwacht het USDA dat de slachtgewichten volgend jaar wel zullen toenemen. Tel daarbij minder importrestricties jegens het land en lagere prijzen van maïs op en je hebt volgens het USDA het recept voor een succesvolle Argentijnse rundvleessector.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden