Het Vlaamse voedingsbedrijf Ter Beke heeft in de eerste helft van dit jaar een 4% lagere omzet geboekt, maar wist het verlies van vorig jaar wel om te zetten in winst.
Ter Beke heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een omzet geboekt van €342 miljoen, 4% minder dan dezelfde periode in 2020. De lagere vraag naar kant-en-klaargerechten vanuit de horeca speelde de onderneming parten. Ondanks de lagere opbrengsten, verbeterde het bedrijf de winstgevendheid. Het bedrijfsresultaat (EBIT) is €7 miljoen. Een jaar geleden was dat nog -€10 miljoen.
Ter Beke meldt in haar persbericht over de omzetcijfers dat de verkopen in het horecakanaal bijzonder hard werden geraakt door de covid-pandemie. En dan voornamelijk bij haar dochteronderneming KK Fine Foods Ltd in het Verenigd Koninkrijk. De versoepelingen van de maatregelen zorgt voor een 'zeer gradueel herstel in verkopen'.
Minder zout
In de Benelux, Engeland en Duitsland signaleert Ter Beke bij veel consumenten een stijgende interesse voor gezondere recepturen (bijvoorbeeld minder zout), betere traceerbaarheid en een duurzame productie. Duurzaamheid in de vleeswarenindustrie speelt vooral in sterkere ketensamenwerking en recycleerbare verpakking. Ter Beke ziet hierin voor zichzelf een leiderspositie weggelegd.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.