FrieslandCampina breidt langzaam maar zeker haar vegan assortiment uit. Dochterbedrijf Debic heeft inmiddels een vegan 'room' ontwikkeld en op de markt gebracht voor de foodservice. Het melkvet is hierbij vervangen door een mix van plantaardige vetten.
Volgens Debic heeft de veganistische room zelfs een aantal voordelen ten opzichte van echte room, het is bijvoorbeeld makkelijker op te kloppen. Tot de ingrediënten van de vegan room behoren onder meer palm-, kokos- en koolzaad-/raapolie en gemodificeerd zetmeel.
De markt voor alternatieve zuivel groeit gestaag. FrieslandCampina wil daar een graantje van meepikken. Vegan koffiecreamers en gedeeltelijk plantaardige producten, zoals fat-filled melkpoeder, zijn al lang gemeengoed. Plantaardige alternatieven voor room zijn relatief nieuw, maar worden ook steeds meer gevraagd.
FrieslandCampina scoort ook goed met (niet-veganistische) vleesvervangers, zoals Valess, die gemaakt worden van melkeiwit. FrieslandCampina produceert de vegan room in de vestiging in Nuenen. Ook bedrijfsonderdeel FrieslandCampina Kievit maakt veel veganistische producten.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.