Arla Foods

Nieuws Arla Foods

Arla en Mondelez stappen samen in chocolademelk

29 Mei 2024 - Alex Jurvillier

Arla Foods en Mondeléz bundelen hun krachten. Vanaf juni ligt chocolademelk van Milka in de schappen van Duitsland, Oostenrijk en Polen. Dat laat Arla Foods weten in een persbericht.

Vanaf juni zijn de producten van Milka in meerdere smaakvarianten en groottes te vinden in de schappen. Productie van de chocolademelk zal plaatsvinden bij Esbjerg Dairy, in Denemarken.

Clive Jones, voorzitter bij Mondeléz, liet weten trots te zijn op de nieuwe samenwerking. 'Dankzij deze samenwerking kunnen we het geliefde merk Milka in Europa uitbreiden en consumenten kennis laten maken met een nieuwe manier om van hun favoriete chocolade te genieten.' Samenwerking met andere bedrijven ging Mondeléz al eerder aan. Dat gebeurde bijvoorbeeld voor ijs, gebak en andere bakkerijproducten.

Milka Chocolademelk in een persbericht van Arla Foods

Miljoenenboete voor Mondeléz
Deze aankondiging komt redelijk kort na het nieuws van vorige week dat Mondeléz werd beboet door de Europese Commissie. €337,5 miljoen moest het bedrijf betalen, aangezien Mondeléz concurrentieregels schond. Het bedrijf heeft volgens de Europese Commissie 24 Europese regels geschonden. Om de prijzen van hun producten kunstmatig hoog te houden, maakte het bedrijf afspraken met bijvoorbeeld groothandels om exporten naar buurlanden te voorkomen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Alex Jurvillier

Alex Jurvillier is marktspecialist grondstoffen bij Foodbusiness. Met zijn internationale oriëntatie volgt hij de foodsector op de voet en in het bijzonder de cacaomarkt.

Nieuws Bedrijven

Mondelēz hint op verdere prijsverhogingen

Interview Landbouwminister Ecuador

Hoe Ecuador de cacaosector toekomstbestendig maakt

Analyse Grondstoffen

Cacaovoorraden hard onderuit, ook in Nederland

Analyse Grondstoffen

Cacaoprijs stijgt naar hoogste punt in weken

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden