Vion Food Group

Nieuws Bedrijven

Vion steekt miljoenen in regionale Duitse vleesafzet

17 Augustus 2022 - Eric de Lijster

Vion Food Group heeft bijna €50 miljoen geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van de rund- en varkensvleesproductie van de locatie in het Duitse Altenburg. Onder de noemer Regio-Express wil het Nederlandse vleesconcern met de vleesafzet inspelen op de trend naar meer regionaal vlees, die Vion zowel onder consumenten als in de retail waarneemt. 

De investering stelt Vion, zo meldt het bedrijf in een verklaring, in staat om schapklare producten te leveren van vers, verwerkt en verpakt rund- en varkensvlees van één leverancier (ook biologisch). Vion geeft hierbij aan te willen voldoen aan de toenemende behoefte aan regionale retailprogramma's, de CO2-voetafdruk te verminderen en kortere transporttijden en dus het dierenwelzijn te willen verbeteren.

De runderen en varkens worden dan ook geleverd uit de Oost-Duitse regio's. Altenburg ligt in de Oost-Duitse deelstaat Thüringen. "Door regionale boeren aan ons concept voor kortere, duurzamere toeleveringsketens te binden, verzekert Vion met deze investering de gezamenlijke toekomst als belangrijkste regionale leverancier van rund- en varkensvlees in Oost-Duitsland," aldus David De Camp, COO Beef bij Vion, in de verklaring.

Vraaggestuurde toeleveringsketens
De uitbreiding past bij Vion goed in de strategie van vraaggestuurde toeleveringsketens, legt Philippe Thomas, COO Retail bij Vion uit in de toelichting. "Consumenten willen steeds vaker lekkere producten in korte tijd kunnen bereiden. Daarom werken wij aan oplossingen die precies aan die behoefte voldoen. Denk daarbij aan producten voor in de oven, kant-en-klare producten en barbecuevlees, die Vion zowel aanbiedt in premiumconcepten als in omvangrijke basisassortimenten. Vion gaat dit portfolio vanuit de productielocatie Altenburg bedienen en van hieruit worden regionale klanten vanaf augustus direct voorzien van verse producten, zonder tussenkomst van andere bedrijven."

Volautomatische productielijnen
Tot de concrete maatregelen die Vion heeft genomen voor de Oost-Duitse markt valt binnen het meervoudig investeringsplan onder andere de uitbreiding van locatie Altenburg op het gebied van veredelen, verwerken en verpakken, het uitbreiden van de koelcapaciteit van de varkensslachterij in Perleberg (Brandenburg) en de ingebruikname van negen automatische productielijnen van voorverpakte verse producten van rund- en varkensvlees in Altenburg en Großostheim. 

Vijf van de installaties worden in gebruik genomen in Altenburg, voorzien van nieuwe technologieën zoals verpakkingsrobots, porties snijden op hoge snelheid, precies in blokjes snijden en doseren en een hoogwaardige gehaktproductie. Vier van de lijnen verhogen de capaciteit van Großostheim voor toekomstige stijgingen in volume.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric de Lijster is lid van de redactie van Foodbusiness.nl. Als boerenzoon is hij van jongs af aan al betrokken bij de productie van voedsel en het coveren van de diverse foodketens vormt een rode draad door zijn loopbaan. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion stoot opnieuw Duitse onderdelen af

Nieuws Vlees & Eiwit

Vion draagt Belgische runderslachterij over

Analyse Vlees & Eiwit

Ploeterend Vion steeds meer in de tang bij banken

Nieuws Vlees & Eiwit

Opnieuw dieprode cijfers bij vleesverwerker Vion

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden