Kaashandel Maaz Cheese bouwt de locatie in Bodegraven uit en vergroot daarmee de capaciteit met een kwart. Dit heeft de onderneming bekend gemaakt bij het slaan van de eerste paal van het project.
"We zijn inmiddels vijf jaar onderweg met Maaz Cheese en in de afgelopen jaren zijn we flink gegroeid", aldus algemeen directeur Jean-Paul Zijerveld. "Om deze groei goed te kunnen faciliteren – en nu we alle behoeftes in kaart hebben gebracht – is het tijd om het pand uit te breiden." De omzet van Maaz groeide volgens het jaarverslag van 2022 op 2023 van ruwweg €120 miljoen naar €160 miljoen. De bruto marge steeg van €14 naar €20 miljoen.
De uitbouw wordt gerealiseerd aan de achterzijde van het pand en levert zo'n 3.600 vierkante meter extra vloeroppervlak op. Dit gaat zorgen voor meer capaciteit en een betere routing. De aanbouw neemt in totaal ongeveer zeven maanden in beslag.
In de uitbouw op de eerste etage wordt een verpakkingsruimte voor Hollandse kaas gecreëerd, waardoor de capaciteit verdubbelt. Op de begane grond wordt de rijpingscapaciteit uitgebreid met 40%. Hier komt ook de aanvullende expeditieruimte voor de Hollandse kaas. De huidige verpakkingslijnen van de tweede verdieping worden verplaatst naar de nieuwe verpakkingsruimte in de uitbouw. Hiermee kan Maaz Cheese ook de ruimte voor de buitenlandse kaas uitbreiden met ruimte op de tweede verdieping in het bestaande pand.