Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

P-kwaliteit doorbreekt grens van 5 euro per kilo

Gisteren 12:00 uur - Matthijs Bremer

De krapte op de rundvleesmarkt blijft de prijzen opstuwen.  Daardoor heeft de P-kwaliteit het niveau van €5 per kilo bereikt, zo blijkt uit data van Vee & Logistiek. Opmerkelijk is dat de prijs van deze laagste runderkwaliteit die nog geschikt is voor de productie van vleesonderdelen nu hoger ligt dan die van de hoogst genoteerde U-kwaliteit in dezelfde periode vorig jaar.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door de schaarste op de rundveemarkt zijn de prijzen fors gestegen. Daarbij heeft de P-kwaliteit de psychologische grens van €5 per kilo doorbroken. Vergeleken met een jaar geleden is de prijs voor deze kwaliteitsklasse met maar liefst 67,8% gestegen. Aan het begin van het jaar werd voor runderen in deze categorie nog €2,98 per kilo uitbetaald. Dat is een stijging van €2,02 in absolute zin.

Opmerkelijk is dat de prijs van runderen in de P-kwaliteit momenteel hoger ligt dan die van de U-kwaliteit in dezelfde periode van 2024. Ter vergelijking: een jaar geleden bedroeg de slachtprijs van de U-kwaliteit nog €4,78 per kilo. De huidige P-kwaliteit ligt daarmee 4,6% boven het niveau van de U-kwaliteit van toen.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden