Family Beef (voorheen Gosschalk), sinds 2023 onderdeel van Fuite Group, stopt volgende maand met het uitbenen van runderen op de locatie in Epe. Dit heeft het bedrijf gisteren intern bekend gemaakt en die mededeling is in handen van deze redactie. Door bedrijfseconomische omstandigheden is het uitbenen niet langer rond te rekenen.
De uitbeenactiviteiten worden op 12 mei beëindigd. Het slachten van runderen in Epe gaat wel op de bestaande voet door. Het bedrijf zegt na een grondige evaluatie tot de conclusie te zijn gekomen dat het uitbenen van runderen financieel gezien niet langer haalbaar is en daarom besloten is om hiermee te stoppen. Fuite Group laat desgevraagd weten dat de uitbeenwerkzaamheden deels worden overgeplaatst naar hun locatie in Almere.
Kosten te hoog
Er wordt gewezen naar verschillende oorzaken. Zo zijn de afzetmogelijkheden voor rundvleesonderdelen in de afgelopen periode sterk veranderd. De prijs voor uitgebeende producten, in combinatie met hogere kosten, leidt tot margedruk. Mede door verouderdere faciliteiten in Epe is de kostprijs te hoog in vergelijking met concurrenten. Het verantwoord rendabel voorzetten van de activiteiten is geen optie, zo wordt aangegeven. Er komen geen banen te verdwijnen. Door herplaatsing van de werkzaamheden binnen het slachthuis kunnen alle uitbeenmedewerkers blijven.
Beernink
De voormalige slachterij Gosschalk in Epe is sinds eind 2023 onderdeel van Fuite Group en werd na de overname volledig ingestoken op het slachten en verwerken van runderen. Kortgeleden maakte Fuite Group bekend de in 2021 overgenomen slachterij Beernink in Oldenzaal te sluiten en de aanvoer van kalveren te verplaatsen naar de locatie in Epe.