Cono

Nieuws CONO

CONO Kaasmakers produceert GMO-vrije kaas

15 Januari 2021 - Redactie Foodbusiness

Cono Kaasmakers zet een nieuwe stap in verduurzaming. De coöperatie produceert namelijk alleen nog maar kaas zonder enige vorm van GMO.

Zuivelcoöperatie Cono produceert vanaf nu alleen nog maar GMO-vrije kazen. Dit houdt in dat er geen genetisch gemodificeerde voeding wordt gebruikt. De melkveehouders die melk aan de coöperatie leveren, voeren de koeien met GMO-vrij voer.

Rantsoen
Het rantsoen van die koeien bestaat grotendeels uit gras. Het krachtvoer dat de koeien krijgen, bestaat uit grondstoffen die GMO-vrij zijn geteeld. Cono stuurt echter aan op het verlagen van het krachtvoergebruik en het verhogen van de zelfvoorzieningsgraad in eigen geteeld ruwvoer. Hoe meer vers gras de koeien binnenkrijgen, hoe minder krachtvoer er van elders hoeft te worden aangevoerd.

De aanpassing in de bedrijfsvoering is vorig jaar ingezet. Wim Betten, de algemeen directeur van Cono Kaasmakers: "Onze coöperatie staat voor echte en smaakvolle producten van een hoge kwaliteit. GMO-vrije kaas is daarvan een prachtig voorbeeld".

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden