Volkorenbrood blijft een populaire keuze bij de Nederlandse bakker. Voor het zesde jaar op rij groeit het aantal Nederlanders dat voor deze broodsoort kiest (van 38% in 2016 naar 47% in 2021). Dat meldt het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) op basis van recent onderzoek van Gfk.
Ook kinderen eten meer volkorenbrood. Van 2016 tot 2021 steeg hun aandeel van periode van 37 naar 53 %. Hiermee verstevigt volkorenbrood de positie als meest gegeten broodsoort. Op de tweede plaats staat met 33 % meergranenbrood.
Voedzaam
Volkoren brood scoort het hoogst als het gaat om voedingswaarde en gezondheid. Ook consumenten lijken dit steeds vaker ook te weten. Zo geeft 74 % van de Nederlanders aan bekend te zijn met het feit dat volkorenbrood voedzamer is dan bruin (tarwe)brood. Tegelijkertijd is er is nog steeds een groep consumenten die meent dat hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is, terwijl dat ezelsbruggetje niet opgaat. Gelukkig is de keuze voor volkorenbrood makkelijk te maken, aldus het Nederlands Bakkerij Centrum. Heet een brood volkoren, dan zit er voor 100 % volkorenmeel in en daarmee al het 'goede' van de graankorrel.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.