Shutterstock

Nieuws Leefbaar inkomen

Bedrijven akkoord met premie op cacao

11 Juli 2022 - Redactie Foodbusiness

Grote cacao-inkopers gaan een minimumprijs betalen voor cacao uit Ghana en Ivoorkust. De afspraak maakt deel uit van een akkoord om armoede onder boeren te bestrijden. 

De inkopers gaan om te beginnen $400 per ton betalen op alle cacaocontracten die worden gemaakt met Ivoorkust en Ghana. Dit Living Income Differential-programma moet ervoor zorgen dat er meer geld naar de boeren toe gaat op de overvolle cacaomarkt. Ook moeten de bedrijven een premie betalen die ervoor zorgt dat de prijs voor cacao uit die landen minimaal $2.600 per ton bedraagt. Daarmee zouden boeren 70% van het minimuminkomen verdienen. 

Grote bedrijven doen mee
Deelnemers aan het initiatief zijn onder meer Hershey, Mars, Blommer Chocolate, Nestlé, Sucden, Mondelēz, Touton, Barry Callebaut, Cargil, Ferrero, Olam en Ecom Trading. 

Persbureau Reuters meldt dat het voor beide landen lastig was om het doel van $2.600 per ton te bereiken, vandaar deze samenwerking met de bedrijven. Belangrijk detail is dat zowel in Ghana als Ivoorkust de cacaohandel in belangrijke mate in handen is van de regering. 

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden