Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Greenyard broedt op verbeterde vleesvervanger

16 Augustus 2024 - Alex Jurvillier

Greenyard is duidelijk op de vegatour. Eerder verscheen het bedrijf al in de media in verband met de overname van het Belgische Crème de la Crème, een producent van zuivelvrij-ijs. Nu haalt Greenyard opnieuw de nieuwskoppen, maar dan met vleesvervangers. ''Wij gaan het anders aanpakken'', belooft CEO Francis Kint. 

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eerder wilde het Belgische foodconcern met de overname van Crème de la Crème de groei in de categorie van plantaardige diepvriessnacks en -desserts versnellen. Dat de zeilen zijn bijgezet in de plantaardige richting wordt in een interview met De Tijd nog duidelijker. In het interview laat CEO Francis Kint weten nog veel te verwachten van de ontwikkeling van vleesvervangers. Daaraan voegt hij toe dat vleesvervangers vaak overbewerkt zijn.

Greenyard gaat dat volgens de CEO anders aanpakken. Kint geeft nog weinig vrij over de geplande ontwikkelingen, maar spreekt in ieder geval over 'genoeg nieuwe ideeën'. Mogelijk komt Greenyard over enkele maanden met meer nieuws over de plannen.

Greenyard haalde in boekjaar 2023/24 een omzet van €5,1 miljard en een nettowinst van €15,2 miljoen. Het concern telt 8.600 werknemers verspreid over 23 landen. Begin dit jaar werd Francis Kint de nieuwe CEO van Greenyard.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden