De traditionele Duitse curryworst was vorig jaar niet het meest gegeten fastfoodmaal in de gemiddelde bedrijfskantine van Duitsland. Het heeft die plek na maar liefst 28 jaar af moeten staan aan een andere klassieker: spaghetti bolognese. Dat maakt cateraar Apetito, die jaarlijks de eetgewoonten in het land analyseert, bekend.
In Duitsland was curryworst, een in stukken gesneden gegrilde worst met kerriesaus of curry, al jaar en dag het meest gegeten fastfoodgerecht in de Duitse bedrijfskantine. Daar is vorig jaar verandering in gekomen. In 2020 is de worst – na 28 jaar – zijn toppositie kwijtgeraakt aan een andere klassieker. Namelijk: spaghetti bolognese. Op plek drie staat pasta-pesto. Dit toont volgens Apetito aan dat er ook een verschuiving zichtbaar is naar meer vegetarische gerechten. In de top tien staat namelijk ook een vegetarische Indiase curry.
De cateraar heeft ook gekeken naar de voorkeuren op scholen en kinderdagverblijven en onder de senioren in Duitsland. Op de Duitse scholen werd vorig jaar het vaakste vegetarische linzensoep en rijst met kalkoen voorgeschoteld. Bij de senioren lag de voorkeur in het 'fastfoodmaal' op runderrollade en sperziebonen met rundvlees.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.