Shutterstock

Nieuws Food

Volvette zuivel goed voor hart en bloedvaten

27 September 2021 - Redactie Foodbusiness

Een hoge consumptie van melkvet gaat samen met een laag risico op hart-en-vaatziekten, blijkt uit nieuw onderzoek. Het wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd onder ruim 4.100 Zweedse volwassenen. Zweden staan bekend als grootverbruikers van melkvetten.

De 4.100 Zweedse volwassenen zijn gemiddeld zestien jaar lang gevolgd. De hoofdauteur van de onderzoeksstudie, Kathy Trieu, constateert dan ook dat het wellicht niet de beste keuze is om vette zuivel te laten staan ten gunste  van een mager product. Laat staan, zuivelconsumptie helemaal achterwege te laten. Trieu is overigens ook niet negatief over bepaalde andere vetten, zoals die van vis en plantaardige olie die niet van tropische herkomst is. Ook deze kunnen gezond zijn.

Hoogste inname, laagste risico
Het onderzoek is gepubliceerd in het Engelstalige wetenschappelijke tijdschrift Plos Medicine. De gegevens uit het onderzoek zijn vergeleken met de uitkomsten van zeventien onderzoeken uit andere landen, en met een groter aantal respondenten. Dit bleek de uitkomsten verder te ondersteunen.

Matti Marklund, onderzoeker van de universiteit van Uppsala, stelt dat de uitkomsten nog krasser zijn: "Degenen met de hoogste zuivelinname hebben het laagste risico, zo is gebleken."

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nieuws FAO FOOD INDEX

Voedselmandje van FAO blijft even duur

Nieuws FAO Food Index

Graan kartrekker hogere FAO-voedselprijsindex

Nieuws Grondstoffen

Voor het eerst in 7 maanden stijgen voedselprijzen weer

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden