Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Droge wind reden tot zorg voor cacaoboeren

16 Januari 2023 - Max van der Heijden

De cacaoprijs kende de afgelopen twee weken ups en downs. Uiteindelijk is de prijs iets hoger geëindigd dan ten tijde van de vorige analyse twee weken geleden. De zwakke dollar zorgde ervoor dat de cacaoprijs vrijdag in de lift zat en even het hoogste punt in twee weken tijd bereikte.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs bereikte een week geleden ook een klein hoogtepunt door zorgen dat de Harmattan-wind voor extreme droogte kan zorgen in West-Afrika waardoor de cacaobomen minder bloesems hebben en de cacaoproductie mogelijk kleiner uitvalt. 

Een factor waardoor de prijs daalt, is de hogere export vanuit Ivoorkust. Die is in de periode van 1 oktober tot en met 8 januari met 9,9% gestegen, wat de zorgen over de Harmattan-wind enigszins wegneemt. 

Koersen
De cacaokoers sloot op £2.069 per ton. Een stijging van 1,075% vergeleken met de koers van vorige week vrijdag.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden