Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Prijsdaling cacao door grotere beschikbaarheid

7 Augustus 2023 - Max van der Heijden

De cacaoprijs is de afgelopen week gedaald. Op korte termijn lijkt er meer cacao beschikbaar te zijn wat de septembercontracten in prijs drukt. De prijs is nog altijd historisch hoog.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vooruitzichten dat de krappe cacaovoorraden nog krapper zouden kunnen worden, zorgt dat de prijs al een aantal weken stijgt. Afgelopen week eindigde de prijs lager. Volgens analisten is de verbeterde beschikbaarheid en het gebrek aan handel hier de reden voor. Fysieke partijen kopen of verkopen op het moment niet. Het prijsverschil tussen september- en decembercontracten neemt toe, wat suggereert dat er op de korte termijn meer cacao beschikbaar is voor de markt. 

De cacaoproductie lag tussen 1 oktober en 7 juli 13,3% lager dan een jaar geleden. Hevige regen in West-Afrika heeft de prijs omhoog gestuwd. Tussen 1 oktober en 30 juli werd er 4,2% minder cacao naar de havens van Ivoorkust gestuurd. Handelaren verwachten dat de ICE-cacaovoorraden gaan groeien, vooral omdat handelaren daar hun onbruikbare cacao opslaan. 

Koersen
De cacaoprijs op de ICE in Londen is de afgelopen week met 1,63% gedaald naar £2.654 per ton. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden