Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Cacaoprijs blijft maar stijgen door slechte oogsten

22 Augustus 2023 - Max van der Heijden

De cacaoprijzen in New York en Londen zijn de afgelopen week gestegen. Tekorten, hoge vraag en mislukte oogsten stuwen de prijzen wereldwijd hoger.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De cacaoprijs in New York bereikte donderdag het hoogste punt in een week tijd. Er zijn zorgen dat de cacao-oogst in Ghana niet het beoogde opbrengstdoel haalt. De cacao-autoriteit in het land zei woensdag dat sommige boeren mogelijk niet aan hun contracten kunnen voldoen. Een transport van 40.000 ton cacao is vooruitgeschoven wegens een gebrek aan voorraden. De oogst bereikt het laagste punt in 13 jaar en ligt met 650.000 ton 24% onder het geschatte niveau. Gebrek aan kunstmest en een gewasziekte is schadelijk voor de opbrengst. 

Donderdag voorspelde Marex Financial dat de wereldwijde cacaomarkt in het seizoen 2023/24 een tekort gaat hebben van 279.000 ton. De cacaovraag blijft ondertussen hoog: in het tweede kwartaal steeg de hoeveelheid gemalen cacao met 3%.

Koersen
De cacaokoers in Londen sloot 1,20% hoger op £2698 per ton. In New York steeg de prijs met 1,36% naar $3366 per ton. 

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden