Het in Maastricht gevestigde Mosa Meat, ook wel bekend als producent van kweekvlees, laat via een persbericht weten een aanvraag te hebben ingediend omtrent de goedkeuring voor gebruik in de Europese Unie. De aanvraag zou gericht zijn op gekweekt vet als ingrediënt.
Mosa Meat meldt in een persbericht dat dit ingrediënt bijvoorbeeld kan worden gemengd met plantaardige ingrediënten. Zo kan de voedseltechnoloog bijvoorbeeld hamburgers, gehaktballetjes of empanada's bereiden.
De CEO van Mosa Meat, Maarten Bosch, noemt vet op zichzelf de ''ziel van smaak'. Met die gedachte is een ingrediënt ontwikkeld dat de rijke culinaire ervaring kan bieden die consumenten verwachten bij conventioneel rundvlees. Mosa Meat geeft aan dat het product de smaak van plantaardige producten nog meer richting die van vlees kan brengen.
Eerder heeft Mosa Meat, in samenwerking met Nutreco, een productiefaciliteit geopend voor poeders om kweekvlees te voeden. Juli vorig jaar deed het eerste Europese bedrijf een aanvraag bij de EFSA. Het ging om het Franse bedrijf Gourmy, dat foie gras kweekt.