Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Mosa Meat wil met kweekvet EU-markt op

Vandaag 17:00 uur - Alex Jurvillier

Het in Maastricht gevestigde Mosa Meat, ook wel bekend als producent van kweekvlees, laat via een persbericht weten een aanvraag te hebben ingediend omtrent de goedkeuring voor gebruik in de Europese Unie. De aanvraag zou gericht zijn op gekweekt vet als ingrediënt.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Mosa Meat meldt in een persbericht dat dit ingrediënt bijvoorbeeld kan worden gemengd met plantaardige ingrediënten. Zo kan de voedseltechnoloog bijvoorbeeld hamburgers, gehaktballetjes of empanada's bereiden.

De CEO van Mosa Meat, Maarten Bosch, noemt vet op zichzelf de ''ziel van smaak'. Met die gedachte is een ingrediënt ontwikkeld dat de rijke culinaire ervaring kan bieden die consumenten verwachten bij conventioneel rundvlees. Mosa Meat geeft aan dat het product de smaak van plantaardige producten nog meer richting die van vlees kan brengen.

Eerder heeft Mosa Meat, in samenwerking met Nutreco, een productiefaciliteit geopend voor poeders om kweekvlees te voeden. Juli vorig jaar deed het eerste Europese bedrijf een aanvraag bij de EFSA. Het ging om het Franse bedrijf Gourmy, dat foie gras kweekt.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden