A-ware heeft deze maand - in samenwerking met Fonterra - een vergunningsaanvraag ingediend om de productielocatie in Heerenveen verder uit te breiden. Wat de plannen concreet zijn, wil het zuivelbedrijf nog niet zeggen.
De plannen komen niet uit de lucht vallen. Naast de fabriek in Heerenveen ligt een braakliggend terrein dat eigendom is van A-ware. Er is nooit een geheim van gemaakt dat dit terrein in de toekomst mogelijk zou worden gebruikt om de productie verder op te schalen. In de nieuwe vergunning wordt gerept over 300.000 ton kaas, zo meldt het Friesch Dagblad.
In de huidige fabriek wordt naar verluidt jaarlijks 170.000 ton aan kazen geproduceerd, waarvoor ongeveer 12% van de Nederlandse melkplas wordt aangewend. De vergunningsaanvraag is ambitieus, zou je daarmee kunnen concluderen. Het bedrijf meldt samen met Fonterra de kaasmakerijen te willen ontwikkelen, wat onderdeel is van de meerjarenstrategie.
Wat de plannen concreet zijn, wil A-ware wil pas bekend maken wanneer de vergunning daadwerkelijk is verleend.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.