Barry Callebaut Group

Nieuws Volle capaciteit

Barry Callebaut fabriek volledig salmonella vrij

21 Oktober 2022 - Max van der Heijden

Chocoladegigant Barry Callebaut heeft aangekondigd dat de Belgische fabriek die eerder dit jaar werd getroffen door een salmonellabesmetting weer op volle capaciteit draait. 

Het bedrijf moest de 24 productielijnen van de fabriek in Wieze stil leggen nadat er salmonella was aangetroffen in een aantal producten. Chocoladefabrikanten die hun grondstoffen krijgen van Barry Callebaut, kregen te maken met productieproblemen. Hierdoor is Tony Chocolonely dit jaar niet in staat om chocoladeletters te leveren.

Donderdag liet Barry Callebaut weten dat de schoonmaak van de fabriek bijna klaar is en als dus weer op normale capaciteit draait. "Ik wil graag mijn diepste dank betuigen aan onze klanten voor hun begrip tijdens deze moeilijke periode en aan onze medewerkers die wekenlang hard hebben gewerkt om de fabriek in Wieze weer open te krijgen'', zegt CEO Peter Boone.

De aankondiging dat er salmonella was aangetroffen in een fabriek van Barry Callebaut zorgde voor een golfeffect in de voedingsindustrie waarbij bedrijven noodgedwongen hun activiteiten tijdelijk stil moesten leggen om te controleren of zij ook waren getroffen. Onder meer Mondelez en Guylian hadden hier mee te maken.  

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Max van der Heijden

Max schrijft over de grondstoffenmarkten en alles wat daarmee te maken heeft. Zijn focus ligt vooral op granen, koffie en cacao. Ook is hij iedere ochtend vroeg uit de veren om de marktstarter op papier te zetten. Max houdt van koken, eten en reizen.

Nieuws Bedrijven

Winst Callebaut keldert, maakt efficiëntieslag

Nieuws Bedrijven

Barry Callebaut schrapt banen, onder meer in België

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden