Chocoladegigant Barry Callebaut heeft aangekondigd dat de Belgische fabriek die eerder dit jaar werd getroffen door een salmonellabesmetting weer op volle capaciteit draait.
Het bedrijf moest de 24 productielijnen van de fabriek in Wieze stil leggen nadat er salmonella was aangetroffen in een aantal producten. Chocoladefabrikanten die hun grondstoffen krijgen van Barry Callebaut, kregen te maken met productieproblemen. Hierdoor is Tony Chocolonely dit jaar niet in staat om chocoladeletters te leveren.
Donderdag liet Barry Callebaut weten dat de schoonmaak van de fabriek bijna klaar is en als dus weer op normale capaciteit draait. "Ik wil graag mijn diepste dank betuigen aan onze klanten voor hun begrip tijdens deze moeilijke periode en aan onze medewerkers die wekenlang hard hebben gewerkt om de fabriek in Wieze weer open te krijgen'', zegt CEO Peter Boone.
De aankondiging dat er salmonella was aangetroffen in een fabriek van Barry Callebaut zorgde voor een golfeffect in de voedingsindustrie waarbij bedrijven noodgedwongen hun activiteiten tijdelijk stil moesten leggen om te controleren of zij ook waren getroffen. Onder meer Mondelez en Guylian hadden hier mee te maken.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.