Smeltkaasbedrijven St Paul en ERU hebben de handen ineen geslagen om Kasi Food over te nemen. Dit bedrijf, dat nu nog onderdeel is van de Lekkerkerker Group, is ook actief in smeltkaas.
Voor de overname zijn St Paul en ERU een strategische partnership aangegaan. Hoe ze de overname juridisch vorm geven, kan nu nog niet worden gemeld. Maurits Sandberg (foto rechts), general manager van ERU, Mariska Lekkerkerker (CEO Lekkerkerker Group) en Dieter Kuijl (CEO van St Paul) hebben de transactie vandaag bekendgemaakt.
St Paul is eigendom van de familie Kuijl en heeft vestigingen in Nederland en België. De onderneming is vooral actief in het B2B-segment en is bijvoorbeeld 'dedicated supplier' van de McCain Group. Het bedrijf groeit de laatste jaren hard en had enkele jaren terug een omzet van een kleine €50 miljoen. ERU is ook een familiebedrijf, ooit opgezet door de familie Ruijs (ERU verwijst naar oprichter Egbert Ruijs). Volgend jaar bestaat het bedrijf 200 jaar. ERU is vooral actief in de consumentenmarkt. ERU is naar verluidt qua omzet iets kleiner dan St Paul.
Grootste in Benelux
Beide bedrijven zien een mooie kans in de overname van Kasi Food, waar zo'n 80 mensen werken. St Paul en ERU hopen ook verder te profiteren van hun strategische samenwerking. Getweeën vormen ze de grootste smeltkaascombinatie in de Benelux, zo weten ze. Dat kan voordelen bieden bij onder meer de inkoop en op gebied van kostenbesparing. De Lekkerkerker Group wil zich voor wat betreft de zuivelactiviteiten verder focussen op de roomkaas- en veganactiviteiten.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.