Mango

Mango

Nieuws Wereldhandel

Keniaanse mango mag na acht jaar weer naar Europa

Fruitvliegjes waren acht jaar geleden de reden dat Keniaanse mango’s niet meer naar de Europese Unie geëxporteerd mochten worden. Er komt nu een einde aan het tijdperk met een exportverbod. Deze week is namelijk bekend geworden dat Kenia vanaf september weer mango’s naar de Europese Unie mag verschepen. Het levert het Afrikaanse land naar verwachting jaarlijks tot $92 miljoen aan inkomsten op.
22 Juli 2021
Mango

Nieuws Retail

Eerste mango's met organische verpakking

Na avocado's gaat het Nederlandse Nature's Pride ook mango's op de markt brengen met een organisch laagje, waardoor het fruit twee keer zo lang vers moet blijven. Salling Group in Denemarken neemt als eerste de mango's in het assortiment op.
2 Juni 2021
Mango

Achtergrond Mango

De grootste mangolanden worstelen met lagere vraag

De wereldwijde én binnenlandse vraag naar mango’s neemt af. Daar ondervinden vooral de grootste ‘mangolanden’ India en Thailand hinder van. De daling in de export heeft tot gevolg dat boeren het product tegen lagere prijzen proberen te verkopen op de binnenlandse markt. Mexico ziet wel een goede vraag, maar kampt daarentegen weer met een gebrek aan water. Daardoor is de kwaliteit en grootte van de mango’s niet zoals gewend. Het zijn uitdagingen die deze grote mangospelers blijven achtervolgen.
2 Juni 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden