Nadya Kubik / Shutterstock.com

Nieuws Vlees & Eiwit

Beyond Meat betaalt leveranciers steeds later

23 Augustus 2024 - Matthijs Bremer

Beyond Meat zit in de financiële problemen, werd recent bekend. Inmiddels is gebleken dat het bedrijf er steeds vaker niet in slaagt om zijn financiële verplichtingen na te komen. Volgens marktanalisten is dit een veeg teken.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het financieringsprobleem speelt al langer. In juli kon het bedrijf een aanzienlijk deel van de rekeningen niet op tijd betalen. Van de laatste rekeningen werd 32,8% tot dertig dagen te laat betaald. 13,2% van de rekeningen werden tussen de 31 en zestig dagen te laat betaald en 6% van de rekeningen werd zelfs meer dan 91 dagen te laat betaald. De situatie verslechtert de laatste tijd aanzienlijk. In juli steeg het percentage van rekeningen dat 91 dagen te laat was zelfs tot een op de drie.

Veeg teken
De financieringsproblemen lijken een veeg teken voor de producent van vleesvervangers. Eerder wuifde CEO Ethan Brown het nieuws dat Beyond Meat moeite heeft zijn rekeningen te betalen weg. In de markt heerst het gevoel dat een dergelijke laconieke houding tegen de achtergrond van deze nieuwe feiten moeilijk vol te houden is.

Door het grote aantal late betalingen is het denkbaar dat leveranciers het vertrouwen in het bedrijf verliezen. Mocht een leverancier zich terugtrekken, kan een domino-effect ontstaan.  

Deja Vu?
De vraag is hoe groot de problemen nu echt zijn. In de laatste drie maanden van 2023 betaalde Beyond Meat zelfs nog later. In december steeg het aantal rekeningen dat meer dan 91 dagen te laat was van 9,7% tot maar liefst 69,7%. Opmerkelijk is wel dat het bedrijf na nog geen negen maanden weer in hetzelfde schuitje zit.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden