Vion Food Group

Nieuws Bedrijven

Vion vervangt CEO voor uitvoering nieuwe strategie

Donderdag 08:44 uur - Matthijs Bremer

Vion Food Group stelt per 2025 een nieuwe CEO aan: Tjarda Klimp, de huidige financiële baas (CFO) van het foodconcern. Zij volgt de huidige topman Ronald Lotgerink op, die eind dit jaar opstapt. Dan heeft hij volgens planning de transformatie van Vion grotendeels afgerond.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit meldt het foodconcern uit Boxtel, waarvan ZLTO eigenaar is, donderdagmorgen in een verklaring. Vion voert deze periode een strategie door, waarin het concern zich grotendeels terugtrekt van de Duitse markt en zich volledig wil concentreren op - zoals wordt omschreven - 'duurzame ketens' in de Benelux. Aan Tjarda Klimp de taak om deze strategie niet alleen uit te voeren, maar ook te vertalen in een sterke verbetering van financiële prestaties van het foodconcern. Die staan naar verluidt sterk onder druk. Vion kondigt ook aan de publicatie van het jaarverslag over 2023 uit te stellen tot eind oktober.

Klimp heeft, zo meldt Vion, een sterke agrarische achtergrond en uitgebreide managementervaring. Ze is inmiddels bijna drie jaar de CFO van Vion. Daarvoor had zij strategische en financiële topfuncties bij onder meer Corbion en Akzo Nobel. "Met mijn agrarische roots ben ik er trots op om Vion verder te leiden naar een toekomstbestendige organisatie, met sterke samenwerking en innovatie als leidende principes. Samen met onze gecommitteerde medewerkers en ketenpartners werken we aan voedselveiligheid, bestaanszekerheid voor boeren en betaalbaarheid voor consumenten", laat Klimp in de verklaring van Vion weten. 

Als onderdeel van de reorganisatie verkocht Vion recent het grootste deel van zijn Duitse rundvleesketen aan de Duitse vleesgigant Tönnies. Daarvoor maakt het foodconcern al bekend een koper te hebben gevonden voor twee andere productielocaties

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden