Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Verenigde Staten investeert verder in slachtcapaciteit

Dinsdag 10:10 uur - Matthijs Bremer

De Amerikaanse regering heeft een nieuwe investering in de slachtcapaciteit van het land aangekondigd. Met de investering wil het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) knelpunten binnen de keten wegnemen om de vleesprijs te drukken. Het plan is onderdeel van een groter programma met eerdere investeringen.  

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het USDA investeert in de nieuwe ronde $35 miljoen in vijftien faciliteiten in twaalf staten. De investeringen moeten ervoor zorgen dat veehouders beter kunnen concurreren en de inflatie tegengaan. Volgens de Amerikaanse minister van Landbouw zijn door de coronapandemie verschillende knelpunten in de Amerikaanse vleessector blootgelegd. Het geld wordt gebruikt om deze zo veel mogelijk op te lossen.

De investering is onderdeel van een groter programma. In 2022 introduceerde de regering Biden een investeringsprogramma in de Amerikaanse landbouw, dat de kosten van voeding aanzienlijk moet drukken. De Verenigde Staten investeerden miljarden in het programma, waarvan tot nu toe $325 miljoen naar de vleessector ging. In totaal is er geld voor 74 projecten. Het USDA claimt daarmee de capaciteit van de slachterijen in de Verenigde Staten met 800.000 runderen, 14.000 varkens, 23 miljoen kippen en 5 miljoen kalkoenen te hebben verhoogd.  

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden