Shutterstock

Nieuws Vlees & Eiwit

Afzet vleesvervangers VS daalt langzaam minder

Gisteren 10:00 uur - Matthijs Bremer

De verkoop van vleesvervangers in de Amerikaanse supermarkten blijft achter, zo blijkt uit data van Circana. Daarmee blijft het herstel van verschillende Europese landen, waaronder Nederland, in de Verenigde Staten uit. Al is de markt hoopvol, omdat de van eind september vergeleken met het jaar ervoor voor het eerst sinds 2022 onder de 10% uitkwam.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Gemiddelde gezien daalde de verkoop per eind september met 9,9% ten opzichte van het jaar ervoor. De waarde van de markt nam met 9% af. Opmerkelijk is dat er een aanzienlijk verschil bestaat in de verkoop van vleesvervangers via de koelschappen en via het vriesvak. De verkoop van vleesvervangers in koelschappen liep met 31,7% terug. De waarde van de markt daalde met 22,8%. Daar staat tegenover dat de verkoop van ingevroren producten met slechts 1,4% daalde. De waarde van de markt nam daar af met 1,3%.

Hoewel de gemiddelde daling van de verkoopvolumes met 9% nog altijd fors is, leeft in de Verenigde Staten de hoop dat er sprake is van een opmaat naar een stabilisatie. De krimp begint duidelijk minder snel te verlopen. Sinds 2022 daalt de consumptie met vleesvervangers min of meer constant met percentages van ruim boven de 10%.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden