De Argentijnse pluimveevleesproductie neemt in 2025 toe, zo schrijft het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Door de zwakke economische situatie kiezen Argentijnse consumenten vaker voor kip. Daarnaast worden kippen bij een opmerkelijk hoog gewicht geslacht.
Het USDA verwacht dat de Argentijnse pluimveevleesproductie toeneemt tot 2,545 miljoen ton. Dat is een stijging van 2,4%. Naar schatting komt de productie in 2024 op 2,485 miljoen ton uit. De verwachting is dat Argentinië in 2025 zo'n 900 miljoen vleeskuikens slacht.
Het ministerie constateert dat de productie mede door de zwakke economie licht toeneemt. De toename is toe te schrijven aan de keuze voor goedkopere proteïne. De Argentijnse bevolking koopt door de moeizame economische situatie daarentegen steeds minder rundvlees, mede omdat de prijs aanzienlijk is toegenomen. De verwachting is echter dat de stijging relatief beperkt blijft, aangezien Argentijnen waarschijnlijk onder de streep hun proteïne-consumptie beperken.
Hoge slachtgewichten
Om in de grotere vraag te voorzien, zijn de Argentijnse slachtgewichten de laatste jaren fors toegenomen. Vleeskuikens worden in het land pas na 49 tot 52 dagen geslacht. In de meeste landen slacht men kippen tussen de 28 en 32 dagen. Het gemiddelde slachtgewicht komt daardoor gemiddeld gezien boven de 3 kilo uit, terwijl kippen in buurlanden meestal met een gewicht van tussen de 1 en 1,3 kilo worden geslacht.