Studenten van de Universiteit van Maastricht hebben een witte kaas ontwikkeld op basis van het restproduct dat overblijft bij de productie van amandelmelk. Met hun vinding hebben ze de eerste prijs gewonnen op de Nederlandse voorronde van Ecotrophelia. Een wedstrijd voor voedingsstudenten uit heel Europa.
De studenten slaagden erin om een restroom uit amandelmelkproductie te verwerken tot een veganistische optie voor witte kaas.
Bietenspread en slakkenchips
De tweede prijs werd gewonnen door team Superbeet van Aeres Hogeschool. Zij bedachten een spread van bieten en hazelnoten waarmee ze de groenteconsumptie omhoog willen krijgen.
De derde prijs was voor Team Snailed It van Maastricht University. Zij hebben een eiwitrijke chips op basis van slakkenvlees ontwikkeld. Het product richt zich vooral op sporters. Het team wil het product lanceren in Frankrijk en van daaruit de rest van Europa veroveren.
De winnaars mochten pitchen op de Agrifoodtop en tijdens de FNLI jaarvergadering.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.