Shutterstock

Analyse Grondstoffen

Export van Maleisische palmolie groeit enorm

17 Juli 2024 - Alex Jurvillier

De export van Maleisische palmolie is fors toegenomen in de eerste helft van juli, onder andere vanwege een sterke vraag vanuit India. Volgens analisten is de export van palmolie tussen de 66% en 75% gestegen ten opzichte van een maand eerder.

Lees Foodbusiness 14 dagen gratis

Maak gratis én vrijblijvend 14 dagen kennis
met onze marktinformatie

Onbeperkt alles lezen?

Kies het abonnement dat het beste bij u past

  • Toegang tot alle Premium marktinformatie
  • Technische Analyse van grondstoffen en valuta
  • Inzicht in actuele prijzen en noteringen
Voordeligste keuze
Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De groeiende vraag stuwt de palmolienotering op. Ook beweegt de Maleisische notering mee omhoog met die van andere oliën op concurrerende markten.

De palmolienoteringen daalden de dag voor en na het weekend wel. De palmolienotering stond gisteren op 3.925 Maleisische ringgit per ton (ruim €769). De afgelopen dagen kende de palmoliekoers pieken en dalen. Op 2 juli startte de notering op 4.089 Maleisische ringgit per ton. In een aantal dagen zakte deze met als laagste punt deze maand tot nu toe afgelopen maandag (15 juli), toen er 3.895 Maleisische ringgit per ton op de borden stond.

De Maleisische palmolie associatie MPOA gaf afgelopen maandag aan dat de gemiddelde palmolieprijs van Maleisië dit jaar waarschijnlijk tussen 3.850 ringgit en 4.000 ringgit (ongeveer €784) zal zitten, schrijft Reuters. Dat is hoger dan het gemiddelde van 2023 van 3.800 ringgit per ton.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden