Vivici, een Nederlands ingrediëntenbedrijf dat voedsel- en drankmerken voorziet van diervrije zuiveleiwitten, verklaart met succes een nieuwe investeringsronde te hebben afgerond. De startup, die wordt ondersteund door de foodconcerns DSM-Firmenich en Fonterra, is klaar om diervrije zuivelproteïnen aan de man te gaan brengen.
Het op de Biotech Campus Delft gevestigde Vivici heeft volgens de verklaring veel kennis in handen over het isoleren en gebruiken van eiwitten in zuivelproducten door middel van een fermentatieproces. Het bedrijf verwacht dat de wereldwijde vraag naar proteïne in 2050 is verdubbeld. De huidige conventionele productiewijzen zijn volgens Vivici dan niet duurzaam genoeg om aan die vraag te voldoen. Het bedrijf zegt de expertise van DSM-Firmenich op het gebied van precisiefermentatie te combineren met Fonterra's kennis op het gebied van zuivelwetenschap en -technologie.
© DCA Market Intelligence. Op deze marktinformatie berust auteursrecht. Het is niet toegestaan de inhoud te vermenigvuldigen, distribueren, verspreiden of tegen vergoeding beschikbaar te stellen aan derden, in welke vorm dan ook, zonder de uitdrukkelijke, schriftelijke, toestemming van DCA Market Intelligence.