David Bokuchava / Shutterstock.com

Nieuws Zuivel

Del Monte stapt in joint venture met zuivelbedrijf

17 Augustus 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Del Monte Pacific is via haar dochteronderneming Del Monte Philippines (DMPI) een joint venture aangegaan met Vietnam Dairy Products (Vinamilk). Met deze investering in de Filippijnen maakt het Amerikaanse foodconcern een uitstapje naar de zuivel.

De joint venture gaat zuivelproducten van Vinamilk importeren en via DMPI op de markt brengen en distribueren in de Filippijnen. Beide bedrijven dragen 50% van het totale investeringskapitaal bij.

Nieuwe consumentenmarkt
In de verklaring van beide bedrijven staat dat de Filippijnen de op een na grootste bevolking in Zuidoost-Azië heeft, maar een relatief lage consumptie per hoofd van de bevolking van zuivelproducten. De joint venture biedt een kans voor groei in de binnenlandse zuivelindustrie als Vinamilk uitbreidt naar een nieuwe consumentenmarkt. 

Vinamilk is een van de top-40 grootste zuivelbedrijven ter wereld met een omzet van $2,6 miljard in 2020. Het bedrijf is het grootste beursgenoteerde voedsel- en drankenbedrijf van Vietnam. Het Vietnamese bedrijf heeft 13 melkveebedrijven, een kudde van bijna 160.000 runderen, 13 fabrieken en meer dan 250 producten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Nieuws FAO FOOD INDEX

Voedselmandje van FAO blijft even duur

Nieuws FAO Food Index

Graan kartrekker hogere FAO-voedselprijsindex

Nieuws Grondstoffen

Voor het eerst in 7 maanden stijgen voedselprijzen weer

Nieuws Grondstoffen

Graan zet toon bij dalende voedselprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden