Dossier | Food People

Vegetarisch vegan

Interview Michel Hermans

'Algen zijn hét ingrediënt van de toekomst'

Algen toepassen als ingrediënt in de eiwittransitie. Het is in opkomst, maar nog wel een niche. In Food People spraken we met Michel Hermans, de directeur van AlgaeHolland. 'Wij zien algen echt als hét ingrediënt van de toekomst. Waar we nog tegenaan lopen, is het stuk onbekendheid in de markt.'
22 December 2021
veldbonen handelsgewassen eiwit

Interview René van der Veen

'Ook eiwitten worden duurder door hoge Matif'

In Food People spreken we deze week met René van der Veen, eigenaar van Multiflour. Dat bedrijf handelt in peulvruchten, oude graansoorten en plantaardige eiwitten. 'Eiwitten worden duurder, met name tarwegluten. Dit is een gevolg van de hoge prijzen op de Matif in Parijs. Kikkererwten en gele erwten zijn duurder geworden, omdat er meer vraag naar is.'
15 December 2021
spelt Wiro Nillesen

Interview Wiro Nillesen

'Alles wordt duurder, zeker tarwe'

In onze rubriek 'Food People' spreken we iedere week met een inkoper, verkoper of eigenaar uit de voedingsinudstrie. Actuele ontwikkelingen passeren de revue, maar we hebben het ook over drijfveren. We trappen af met Wiro Nillesen, eigenaar van Kollenberger Spelt. Nillesen is bezig om het nieuwe graanras 'tritordeum' te exploiteren.
1 December 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden