Shutterstock

Nieuws Varkens

Van Loon Group stopt in Roosendaal met uitbenen

Eergisteren 15:00 uur - Wouter Baan

De vestiging van Van Loon Group in Roosendaal, waar Best Star Meat vooral varkensvlees uitbeent, sluit eind maart 2025. De productie zal worden verplaatst naar andere locaties.

"We hebben deze beslissing uiteraard niet lichtvaardig genomen", aldus Robert van Ballegooijen, CEO van Van Loon Group. "In een krimpende en zeer competitieve varkensmarkt is het echter een vereiste om de supply-chain en het productieproces zo efficiënt mogelijk te blijven inrichten. Dit is noodzakelijk om de continuïteit en concurrentiepositie van Best Star Meat Pork te kunnen garanderen."

De 56 medewerkers op de locatie in Roosendaal zijn vandaag over het besluit ingelicht. Een groot deel van de medewerkers kan op de andere locaties binnen de Group worden ondergebracht, waardoor zij niet hun baan verliezen.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Foodbusiness. Hij volgt daarnaast de grondstofmarkten op de voet en heeft hierbij de focus op dierlijke eiwitten als zuivel en vlees. Daarbij interviewt hij op regelmatige basis kopstukken uit de foodwereld.
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox

Nieuws Vlees & Eiwit

Van Loon houdt focus op vlees bij klimaatstrategie

Interview Arnold Burger

Van Loon-dochter ziet potentie in hybride vlees

Nieuws Bedrijven

Van Loon doet nieuwe overname gemaksvoeding

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden