Shutterstock

Nieuws Sophie's Bionutrients

Sophie's Bionutrients wil zich in Nederland vestigen

2 November 2021 - Rianne Nieuwenhuize

Eugene Wang, de oprichter en algemeen directeur van Sophie's Bionutrients, verplaatst zijn bedrijf naar Nederland. Een week geleden kreeg hij de sleutels van een kantoor op Wageningen Campus. De reden? Wang ziet hier veel kansen voor eiwitrijke microalgen. Een aantal Europese zuivelbedrijven hebben al interesse getoond.

Het hoofdkantoor van Sophie's Bionutrients bevindt zich momenteel nog in Singapore. Van daaruit produceerde het eerder dit jaar een alternatief voor melk dat is gebaseerd op eiwitrijke microalgen. Daarmee heeft de oprichter, Eugene Wang, het doel een revolutie teweeg te brengen in de wereldwijde voedingsindustrie. "Door de coronacrisis beseft de hele wereld zich dat we weinig investeren in voedsel- en landbouwtechnologie. Micro-organismen als voedsel hebben de toekomst", zo schreef hij eerder.

Nederland als uitvalsbasis
Na de introductie van het melkalternatief, neemt het nu een nieuwe stap om de eiwitrijke micro-algen aan de man te brengen. Wang verplaatst de uitvalsbasis van Sophie's Bionutrients namelijk naar Nederland. Afgelopen week kreeg Wang de sleutel van een kantoor op Wageningen Campus. De productie van op de microalgen gebaseerde producten zal hier voortgezet worden. In de toekomst omvat het portfolio - naast melk - als het goed is ook yoghurt, kaas en vlees. Wang geeft aan al in gesprek te zijn met grote Europese zuivelbedrijven. 

Wang is in Nederland terechtgekomen via Enterprise Singapore, dat hem in contact bracht met FoodValley NL. Ook wordt hij ondersteund door StartLife. Hierdoor beschikt Sophie's Bionutrients al over een groot Research & Development-netwerk van Nederlandse partijen. Nu is het zaak op zoek te gaan naar partners die hem ondersteuning kunnen bieden bij onderzoek, naleving van wet- en regelgeving en de productie.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Rianne Nieuwenhuize

Rianne Nieuwenhuize is redacteur bij Foodbusiness. Zij komt uit de bloeiende wereld van bloemen en planten en schreef daarvoor enkele jaren over groenten en fruit. De agrarische sector ligt haar nauw aan het hart, deze schuurt mooi tegen de smakelijke en zakelijke wereld van Foodbusiness aan.

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden