Shutterstock

Nieuws Puratos

Puratos bouwt CO2-neutrale chocoladefabriek

9 November 2021 - Kimberly Bakker

De producent van het Belgische chocolademerk Belcolade, Puratos, is gestart met de bouw van een CO2-neutrale chocoladefabriek. Het is de grootste investering ooit voor Puratos, meldt het bedrijf deze week. Over twee jaar moet de eerste fase van de verbouwing zijn afgerond en over vijf jaar moet alles operationeel zijn.

Puratos, het bedrijf achter het Belgische chocolademerk Belcolade, is begonnen met de uitbreiding van zijn fabriek in Erembodegem. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. Het is de grootste investering ooit van het bedrijf. Uiteindelijk is het doel om de capaciteit te verdubbelen, de flexibiliteit te vergroten en versnelde innovatie mogelijk te maken. "Belangrijk is dat we het voorbeeld van duurzame chocoladeproductie worden", stelt CFO Jean-Phillipe Michaux in een persverklaring. De eerste fase van de verbouwing moet in 2023 afgerond zijn. Het totale project duurt vijf jaar.

Eerste CO2-neutrale fabriek
De hele fabriek van Belcolade zal uiteindelijk CO2-neutraal worden, zo laat Puratos weten. Er wordt dan gebruik gemaakt van 100% hernieuwbare energie, waarmee de productielocatie volledig vrij is van fossiele brandstoffen. Ook komt minimaal 90% van het water uit opgevangen regenwater. "Deze maatregelen zijn van fundamenteel belang om onze belofte – om in 2025 CO2-neutraal te zijn – waar te maken", aldus Michaux.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is content coördinator bij Foodbusiness. In haar dagelijkse leven speelt sport een belangrijke rol en voeding is voor een optimale prestatie uiteraard van groot belang. Met analyses over bijvoorbeeld de grondstoffenmarkt, achtergronden bij het nieuws en interviews met startups geeft ze duiding aan de gehele ‘foodbusiness’.

Analyse Grondstoffen

Cacaonoteringen omhoog door regenval in Ivoorkust

Analyse Grondstoffen

Cacaonotering New York beweegt fors omlaag

Interview Leontien Hasselman‑Plugge

'Nog veel onduidelijkheid over ontbossingswet'

Analyse Grondstoffen

Flink lagere cacaoproductie in net afgerond seizoen

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden