Shutterstock

Nieuws Bedrijven

Vion sluit Duitse deal met Tönnies in rundvlees

5 September 2024 - Redactie Foodbusiness

Vion verkoopt een groot deel van haar rundvleesactiviteiten in Duitsland aan Tönnies. Het vleesconcern in Boxtel meldt in een verklaring dat de bedrijven een principeovereenkomst hiertoe hebben ondertekend. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt. De deal, die naar verwachting in de loop van 2025 wordt afgerond, past in de strategie van Vion om zich primair te focussen op de markten in de Benelux.

Als de kartelautoriteiten akkoord gaan, neemt Tönnies de rundvleesactiviteiten over van Vion bij de productielocaties in Buchloe, Crailsheim en Waldkraiburg. In Crailsheim wordt ook varkensvlees geproduceerd en die productiefaciliteit verkoopt Vion eveneens aan Tönnies. Ook de uitbeningsfaciliteit in Hilden en de huidverwerkingactiviteiten van BestHides in Memmingen en Eching-Weixerau zitten bij de transactie in. Vion behoudt haar aandelen in de rundvleesfabriek in Furth im Wald in Zuid-Duitsland. Tönnies heeft aangegeven de activiteiten vooralsnog voort te zetten, met behoud van de gevestigde toeleveringsketens en klantenrelaties.

Afspraken nakomen
"Deze voorgenomen transactie is een belangrijke stap in Vions strategische heroriëntatie", meldt Ronald Lotgerink, CEO van Vion, in de verklaring. "We hebben beloofd de meest capabele partners te vinden om een welvarende toekomstige ontwikkeling van de af te stoten bedrijven te waarborgen en we hebben ook beloofd onze investeringen in de overgebleven bedrijven te verhogen. We zetten nu een nieuwe stap in het nakomen van onze toezeggingen."

Vion heeft enkele weken terug al aangekondigd de slacht- en uitbeenlocaties van varkens in Vilshoven en Landshut af te stoten.

Heeft u een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in en ontvang elke dag het laatste nieuws in uw inbox

Nieuws Bedrijven

Vion vervangt CEO voor uitvoering nieuwe strategie

Nieuws Varkens

190 banen verdwijnen bij Vion in Nederland

Nieuws Varkens

Vion verkoopt twee locaties in Zuid-Duitsland

Analyse Bedrijven

Hoe lost vleesconcern Vion de hoofdpijndossiers op?

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden