Bedrijfsnieuws Rabobank

rabobank

Nieuws Vleestaks

Ook Rabobank CEO Draijer pleit voor taks op vlees

In de podcast 'Geld of je leven' van NPO1 heeft Wiebe Draijer, CEO van Rabobank, gepleit voor CO2-belastingen op gebruiksgoederen en diensten waaronder vlees. In de aflevering besprak Draijer de rol en verantwoordelijkheid van Rabobank in het verduurzamen van onder meer de voedselketen.
23 Februari 2022
rabobank

Nieuws Jaarcijfers

Kredietportefeuille food en agri van Rabobank groeit

Rabobank heeft over 2021 een nettowinst geboekt van €3,7 miljard. Uitzonderlijk hoog voor Rabobank, stelt cfo Bas Brouwers. Het krediet dat Rabobank heeft uitstaan in de food- en agrisector is in 2021 met 8% gegroeid naar 102,9 miljard. 
10 Februari 2022
kassabon

Analyse Rabo Research Food

De andere kant van de prijsonderhandelingen

Geen Nescafé in de ene supermarkt, geen Peijnenburg in de andere en in de volgende geen Lay's chips. De prijsonderhandelingen in de foodretail gaan er dit jaar ongekend hard aan toe. In de media zien we alleen het uiterste topje van de ijsberg. Niet alleen de A-merken zijn verwikkeld in verhitte discussies met de supermarkten. Ook veel huismerkleveranciers en kleinere merkproducenten worden door de inkopers met een kluitje in het riet gestuurd.
9 Februari 2022
groente Boerenbusiness fruit

Nieuws Btw-verlaging

'Meer nodig om Nederland gezond te laten eten'

Rabobank stelt vraagtekens bij het voorgenomen beleid van het kabinet om de btw op groenten en fruit te verlagen. 'Er is meer nodig om Nederland gezonder te laten eten. Daarnaast zitten er grote knelpunten in de uitvoering en is het nog maar de vraag of consumenten de gewenste gedragsverandering laten zien', zo stellen marktanalisten van Rabobank.
24 Januari 2022
euro portemonnee inflatie

Nieuws Rabobank

Foodproducent kan inflatie niet meer absorberen

De kosteninflatie is zo hoog dat foodproducenten en supermarkten deze niet meer kunnen absorberen, zo stelt Rabobank in de nieuwe kwartaalpublicaties. Uiteindelijk zal de consument hierdoor te maken krijgen met stijgende prijzen. Die consument kan vervolgens kiezen voor goedkopere producten, winkels of restaurants en meer te letten op aanbiedingen.
8 December 2021
supermarkt

Nieuws Voedselprijzen

Rabobank: 'Voedselprijzen blijven in 2022 hoog'

Rabobank voorziet dat de voedselprijzen in 2022 ook hoog blijven. De lastige weersomstandigheden in de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië – als gevolg van La Niña – zijn daar een van de redenen voor. Ook de stijgende inputkosten voor agrarisch ondernemers vormen een probleem in de beschikbaarheid van grondstoffen.
30 November 2021
Boerenbusiness restaurant

Opinie Martijn Rol

Onzekerheid heerst nu vooral in foodsector

Er gebeurt veel in de sector. De foodsector heeft te maken met stijgende grondstofprijzen, de verstoorde logistiek, oplopende energiekosten en toenemende arbeidsschaarste. Wat doet de inflatie in food? En wat zijn de verwachtingen voor de diverse branches?
17 November 2021
energie zonnepanelen zonneenergie

Opinie Martijn Rol

Hoe kan je duurzaamheid verwaarden?

In eerdere columns besprak ik de noodzaak van verduurzaming en de wijze waarop je dat als onderneming kan doen. Resteert nu de vraag: 'Wie gaat dat betalen?'. Een deel van de duurzame investeringen verdient zich terug door kostenbesparingen, een lagere derving en/of een betere verwaarding van reststromen. Maar is de consument bereid een meerprijs te betalen? Dat ligt gecompliceerd. Consumenten zijn bereid voor een duurzamer product te betalen, maar dan komt er wel meer bij kijken dan enkel een duurzamere productiewijze.
22 Oktober 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden