Bedrijfsnieuws Rabobank

Boerenbusiness

Nieuws Rabobank

Dierlijk eiwit heeft geen last van vervangers tot 2035

De impact van vlees- en zuivelvervangers op de dierlijke eiwitketens en de akkerbouwsector is tot 2035 nog beperkt. Hoewel de markt voor alternatieve eiwitten flink doorgroeit, blijft het de komende 14 jaar 'slechts' een nichemarkt. Rond 2035 hebben vlees- en zuivelvervangers circa 4% en 9% consumptieaandeel in respectievelijk de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.
28 Juni 2021
Groningen suikerfabriek

Nieuws Rabobank

'Voedingsmiddelenindustrie houdt de groei erin'

Waar de omzet in de voedingsmiddelenindustrie in 2020 stabiel bleeft, voorziet Rabobank voor dit jaar een groei van 1% en voor 2022 een omzetgroei van 2%. Daarmee komt de voedingsmiddelenindustrie dit jaar boven het niveau van 2019 uit.  
10 Juni 2021
supermarkt Albert Heijn groente

Opinie Martijn Rol

Linksom of rechtsom: verduurzamen gaan we

Het mondiale voedselvraagstuk zal inmiddels nagenoeg bekend zijn. Toch even kort aantal feiten. De wereldbevolking groeit deze eeuw naar een kleine tien à elf miljard mensen. Alleen al tot 2050 moeten we net zo veel eten produceren als in de tweeduizend jaar daarvoor. Nadeel is alleen dat de hoeveelheid landbouwgrond structureel afneemt. Door toenemende verstedelijking, verwoestijning en verder menselijk handelen. Ook het aantal boeren neemt structureel af. Zo staat de basis van onze voedselproductie onder druk.
25 Mei 2021
Boerenbusiness

Interview Foodbytes!

'Start-ups koppelen aan de PepsiCo’s van deze wereld'

Een nieuwe ronde van FoodBytes! by Rabobank gaat binnenkort van start. Dat betekent nieuwe kansen voor start-ups in de agri- en foodsector om een voet tussen de deur te krijgen bij grote bedrijven over de hele wereld. Een snellere implementatie van innovaties in de foodsector, daar gaat het volgens Eline Boot van FoodBytes! by Rabobank om.
14 Mei 2021
Boerenbusiness

Nieuws Rabobank

'Thuiswerken wijzigt waar, wat en hoe we lunchen'

Aan de oproep van het kabinet om meer of volledig thuis te werken, is massaal gehoor gegeven. Dit gaat ook na de coronapandemie nog een flinke impact hebben op waar, hoe en wat we lunchen. Dat schrijft Rabobank. Cateraars en broodjeszaken zullen dat als eerste voelen, maar ook de cafés en restaurants in en rondom kantoren zullen volgens de bank een tandje bij moeten zetten om de omzet op peil te houden.
7 Mei 2021
banken financieel rabobank

Nieuws Rentemarkt

Negatieve rente Rabobank voor tegoed boven ton

Rabobank gaat per 1 juli negatieve rente rekenen voor tegoeden boven €100.000. Dit heeft het bankbedrijf vandaag (woensdag 28 april) aangekondigd. Rabobank zegt zich hiertoe genoodzaakt te zijn door de aanhoudende lage rente in de markt.
28 April 2021
Coronavirus horeca lockdown

Nieuws Coronacrisis

Coronacrisis dwingt tot nadenken over innovatie

De coronacrisis zorgt niet alleen voor financiële uitdagingen bij horecaondernemers, ook in praktische zin is het afgelopen jaar veel veranderd. Denk aan het ontwikkelen van een online bestelomgeving, het realiseren van een afhaalmenu en/of het samenstellen van maaltijdboxen. Creativiteit en innovatie zijn van groot belang geweest. In de webinar van Rabobank kijken onder andere Jonnie en Thérèse Boer en Jos Klerkx terug naar de uitdagingen én eurekamomenten die deze pandemie met zich mee heeft gebracht.
19 April 2021
aardappelen schillen

Nieuws Horecava

'Bewust zijn van verspilling levert flink wat geld op'

Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en Rabobank organiseren ook dit jaar de 'Food Waste Challenge'. Met deze challenge moeten horecabedrijven zich bewust worden van hoeveel ze op jaarbasis verspillen. 'Als je je bewust bent van wat je verspilt, dan kan dat flink wat geld onderaan de streep opleveren', zo vertelt Jos Klerx, sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank.
3 Februari 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden