Duurzaamheid

mccain

Inside Aardappelen

Klimaatambities McCain vergen hulp van telers

Fritesfabrikant McCain wil de uitstoot van broeikasgassen in 2030 halveren. Dat maakte het bedrijf vorige week bekend met de presentatie van het '2020 Global Sustainability Report Summary'. Maar dat kan McCain niet alleen. Ook andere partners in de keten worden bij de klimaatambities betrokken.
16 Juni 2021
Boerenbusiness

Opinie Jimé Hoen

Duurzaamheid is geen keuze meer

De afgelopen jaren zijn er heel wat biologische tentjes uit de grond gestampt. Duurzaamheid is ‘hot topic’. Dat moet ook wel, want we zijn een hele lange tijd niet erg aardig geweest voor onze wereld. De aarde is uitgeput. En dus moeten we nú onze verantwoordelijkheid nemen. Dat geldt voor iedereen. Van het MKB tot de grote corporate bedrijven. Van de lokale traiteur op de hoek tot de grote fast food ketens. Van materieel tot het proces. Het begint bij de keuzes die jij maakt.
15 Juni 2021
Boerenbusiness

Nieuws Gezondheid

Winnaars Food Innovation Bachelor's Award 2021

Een vegetarische bitterbal of vleesloze frikandel; veel van de vegetarische snacks zijn een variatie op een bestaande snack. En ze zijn ook nog eens ongezond. Guusje van der Vleuten, student van de HAS Hogeschool, richting Food Innovation, bedacht een originele en gezonde snack en won daar 10 juni de Food Innovation Bachelor's Award 2021 van het Voedingscentrum mee.
11 Juni 2021
Boerenbusiness

Interview Volkert Engelsman

'De échte prijs van voedsel betalen onze kinderen'

Het pesticidegebruik in Europa moet in 2030 gehalveerd zijn. Die ambitie schrijft de Europese Green Deal van Frans Timmermans voor. Voor Eosta, distributeur van biologische fruit, een makkelijk haalbare target. Toch is er volgens CEO Volkert Engelsman altijd ruimte voor verbetering. 'Duurzaamheid begint met transparantie.'
11 Juni 2021
Boerenbusiness

Nieuws Tetra Pak

Tetra Pak zet in op minder CO2-uitstoot in zuivel

Tetra Pak heeft het streven om de zuivelindustrie te ondersteunen in het verlagen van de ecologische voetafdruk. Daarom zorgt het nieuwe portfolio van verwarmings- en verpakkingsapparatuur voor de zuivelindustrie voor een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en leidt het tot minder waterverbruik. “We willen onze klanten maar al te graag helpen om hun emissiedoelen te behalen”, meldt vicepresident Alejander Cabal.
7 Juni 2021
Vreugdenhil

Nieuws Vreugdenhil

Vreugdenhil wil 'van gras tot glas' duurzaam zijn

Zuivelaar Vreugdenhil Dairy Foods heeft afgelopen jaar grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Zo is de uitstoot van het transport fors gedaald en zijn alle daken voorzien van zonnepanelen. Om de goede flow vast te houden, heeft Vreugdenhil besloten om de duurzaamheidsambitie voor komende jaren te herformuleren. Het bedrijf wil tegen 2050 CO2-neutraal zijn in de gehele keten: van gras tot glas.
31 Mei 2021
Albert Markusse

Achtergrond Voedselketens

'Verhaal van de boer is de verbinding met consument'

Wil de foodsector het duurzaam geteelde Nederlandse product nog beter aan de man brengen, dan moet de boeren, de foodbusiness en de retail nog beter samenwerken in het vertellen van het verhaal van de boer aan de consument.
26 Mei 2021
Heineken

Nieuws Heineken

Heineken stapt over op 100% groene stroom

Vanaf komend jaar schakelen onder meer Heineken Nederland, Heineken Experience Centre en Heineken Export over op 100% groen ingekochte elektriciteit. Dat maakte het bedrijf deze week bekend. “Het is een zeer grote stap op weg naar ons doel om in 2030 koolstofneutraliteit via onze eigen productie te bereiken”, zo meldt het concern.
12 Mei 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden