Gezondheid

Boerenbusiness CocaCola

Opinie Geesje Rotgers

Groene voedselstrategie tast volksgezondheid aan

Mensen moeten milieuvriendelijker gaan eten. De huidige voedselproductie zou te belastend zijn voor het milieu. De rapporten over de hervorming van de Nederlandse landbouw reiken inmiddels tot ver boven de dakgoot.
8 Februari 2022
Boerenbusiness appels fruit

Nieuws Dutch Food Week

'Gezonde levensstijl begint in de schoolkantine'

Nederlanders hebben sinds de coronapandemie steeds meer aandacht voor hun gezondheid. Een goede ontwikkeling, stelde het Voedingscentrum eerder al. Bij jongeren is die aandacht voor ‘gezonde voeding’ nog niet altijd aanwezig. Scholen kunnen een belangrijke rol spelen in het verbeteren van de levensstijl van jongeren. Op welke manier? Dat werd besproken tijdens het webinar ‘De Gezonde Kantine’.
13 Oktober 2021
Zout

Nieuws Gastvrij Rotterdam

'Minder Zout, Meer Smaak'-challenge moet inspireren

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert de zoutinname niet boven de vijf gram per persoon, per dag uit te laten komen. In Nederland hanteert het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu een grens van zes gram. Dat niveau halen we echter bij lange na niet. De ‘Minder Zout, Meer Smaak’-challenge op Gastvrij Rotterdam moet inspiratie bieden.
21 September 2021
supermarkt Albert Heijn biologisch groente

Nieuws Gezondheid

Eetbare bushalte moet gezond voedsel promoten

Reclame voor ongezond voedsel. In steden is het de normaalste zaak van de wereld. En het heeft effect. We eten in Nederland veel minder groenten en fruit dan goed voor ons is en ruim 50% van de volwassenen heeft overgewicht, blijkt uit cijfers. Om gezond voedsel te promoten, is in hartje Breda een ‘eetbare’ bushalte geïnstalleerd.
17 September 2021
supermarkt

Nieuws Consumentengedrag

Belgen drinken het vaakst gezoete frisdranken

De Europese Unie wil dat consumenten steeds minder suiker consumeren. Daarom doet het onderzoek naar de gezondheidsstatus van Europeanen. Eerder bleek al dat meer dan de helft van de inwoners overgewicht heeft, nu wordt aangetoond dat 9% van de Europeanen dagelijks met suiker gezoete frisdranken drinkt. Vooral in België ligt het percentage – met 20% – hoog.
29 Juli 2021
Boerenbusiness Kruiden

Nieuws Outdoor Food Trends

Saus hoeft niet gezond, het is een verwenmoment

Consumenten letten steeds meer op hun gezondheid, en die trend is tijdens de coronapandemie in een stroomversnelling terechtgekomen. Behalve als het om sauzen gaat. Hoewel er steeds vaker gezondere en plantaardige sauzen op de markt worden gebracht, blijft de afzet daarvan nog ver achter op de traditionele mayonaise, satésaus en curry. Een van de redenen daarvoor is het feit dat wanneer consumenten saus toevoegen aan hun gerecht, ze op zoek zijn naar een verwenmoment. Gezondheid schuift dan naar de achtergrond.
27 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden