Voedselverspilling

koken

Nieuws Horeca

'Werk met overschotten om marge te vergroten'

No waste. Dat is de nieuwste marktplaats voor horecaondernemers, opgezet door inspiratieplatform TIPPR. Het assortiment bestaat uit overschotten en imperfecte producten die voor fabrikanten en groothandelaren niet meer van waarde zijn, maar voor een horecaondernemer of restauranteigenaar nog wel te gebruiken zijn.
17 Mei 2022
supermarkt Albert Heijn groente

Nieuws CBL

Voedselverspilling in supermarkten neemt af

De hoeveelheid voedsel en dranken in supermarkten die niet werd gekocht door consumenten is in 2020 met 3,6% afgenomen ten opzichte van 2018. Gemiddeld werd 98,4% van alle voedsel en dranken (uitgedrukt in kilo's) verkocht, blijkt uit onderzoek van Wageningen University & Research.
15 Maart 2022
china Bejing

Achtergrond China

Nederland kan inspelen op hoeveelheid afval in China

China produceert jaarlijks zeventien tot achttien miljard ton aan afval, waarvan gelieerd is aan voedsel. Dat komt neer op 49.000 ton per dag. De afvalverwerking in China kan deze hoeveelheid niet aan. Daarom is het land voor Nederlandse bedrijven een interessante markt. De Chinezen zijn op zoek naar innovaties op het gebied van afvalverwerking.
18 Oktober 2021
Mango

Achtergrond Innovatie

Innoveren tegen verspilling van Zuid-Amerikaans fruit

Vers fruit uit Zuid-Amerika ligt tegenwoordig het hele jaar door in onze supermarkt. Dat fruit heeft een lange reis achter de rug voor het in het Nederlandse schap ligt. Vers fruit is een van de productsoorten waarin veel verlies en verspilling plaatsvindt. Veel Nederlandse bedrijven zijn al volop bezig om de verspilling in de exportketen van Zuid-Amerika richting Europa tegen te gaan.
28 September 2021
Boerenbusiness

Interview Food Fellows

'Vruchtgroenterestant kan mooi product opleveren'

Nu de wereldbevolking verder toeneemt, tot uiteindelijk misschien wel tien miljard mensen, moeten we efficiënter omgaan met onze aarde. Dat betekent onder meer dat onze verspillingscijfers omlaag gebracht moeten worden. Bij Food Fellows zoeken ze naar innovatieve concepten om de groenterestanten van Harvest House opnieuw te verwaarden. “Dat kan hele mooie producten opleveren, zoals onze veelgebruikte tomatenblends”, vertelt commercieel directeur Michel Wouda in een interview.
15 September 2021
Voedselbank

Interview Voedselbanken

Voedselbank: 'Gooi het niet weg, maar geef het aan ons'

Deze week is het de Verspillingsvrije week, een initiatief van Stichting Samen Tegen Voedselverspilling. En voedsel verspillen, dat doen we wereldwijd volop. Ongeveer een derde van al het geproduceerde voedsel wordt niet geconsumeerd, maar belandt op de afvalberg. Dit terwijl een groot deel hiervan nog prima geschikt is voor humane consumptie. Voedselbanken Nederland is een van de partijen die hier aandacht voor vraagt, onder meer omdat het gedoneerde aanbod terugloopt. Daarom doet het de oproep: “Gooi het niet weg, maar geeft het aan ons.”
10 September 2021
Boerenbusiness

Interview Instock

'Bekijk dervingcijfers kritisch, dat helpt echt'

Deze week is het de Verspillingsvrije week. Ongeveer een derde van het geproduceerde voedsel wordt niet geconsumeerd. Instock begeeft zich al jaren aan de frontlinie van de strijd tegen verspilling, onder meer door een groothandel met producten die tegen de datum aanlopen of waar overschotten van zijn. Hoe kijken zij naar de strijd die nu wordt gevoerd, en wat is de gouden tip voor bedrijven die zelf stappen willen zetten om verspilling tegen te gaan?
7 September 2021
Lidl

Nieuws Voedselverspilling

Too Good To Go-box in race tegen voedselverspilling

Lidl is koploper in de race tegen voedselverspilling. Afgelopen jaar verkocht de supermarktketen 700.000 Too Good To Go-boxen met versproducten die anders weggegooid zouden worden. 'Het onderwerp komt steeds hoger op de agenda bij de consument. Ook verkopen wij 'verspil mij nietjes', waar klanten echt voor in de rij staan,' zo vertelt duurzaamheidsmanager Renee Bijvoets tijdens een online rondetafelgesprek over voedselverspilling.
3 September 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 343 368

of mail naar support@foodbusiness.nl

wilt u ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in uw inbox

Aanmelden